تاریخ انتشار: دوشنبه 1394/12/17 - 15:14
کد خبر: 194833

درباره تایید و تکذیب‌های خرید سربازی؛

دردسرهای تمام نشدنی سربازی/ دولت علاقه‌ای برای تامین هزینه‌ها ندارد؟

دردسرهای تمام نشدنی سربازی/ دولت علاقه‌ای برای تامین هزینه‌ها ندارد؟

از طرفی دولت با استدلال این مسئله که سربازی با شرایط حاضر چیزی به جزء هزینه اضافی بر دوش دولت ندارد، علاقه ای به تامین بودجه پادگان ها ندارد و از طرفی نیز ستادکل نیز علاقه ندارد دو سال نیروی کار «رایگان» را حتی با هزینه ضربه زدن به زندگی یک جوان و خانواده‌ها از دست دهد.

خبرنامه دانشجویان ایران: دردسرهای سربازی تمامی ندارد؛ این جمله ای است می توان به فضای این روزهای مجموعه نظام وظیفه و سربازان نامید.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روز گذشته بود که کمیسیون تلفیق بودجه با فروش خدمت سربازی موافقت کرد؛ سیدهادی حسینی عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه درباره بخش های درآمدی در لایحه بودجه گفت: درجلسه امروز با فروش خدمت سربازی براساس قوانین نیروی انتظامی موافقت شد.

حسینی افزود: بعد از بررسی نمایندگان کمیسیون تلفیق مجلس درخصوص نحوه فروش پادگان‌های نظامی داخل شهر و چگونگی توسعه پادگان ها در بیرون شهر تصمیم گیری شد.

این اظهارات بلافاصله با واکنش سازمان نظام وظیفه روبرو شد؛ موسی کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این مطلب که فروش خدمت سربازی در سال ۹۵ صحت ندارد، اعلام کرد: در سال ۹۵ بحث پرداخت جریمه مشمولان غایب دنبال می‌شود.

سربازی

وی در مورد اخبار منتشر شده پیرامون فروش سربازی در سال 95 اظهارداشت: فروش خدمت سربازی در سال 95 صحت ندارد.

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: بحث پرداخت جریمه مشمولان غایب در سال 95 مطرح شده که کلیاتش در مجلس تصویب شده است.

مسئله خرید سربازی دو سالی است که همزمان با کاهش درآمدهای دولت مطرح می شود؛ مسئله ای که در بودجه سال گذشته نیز مطرح شد و در نهایت تحت عنوان طرح "جریمه غیبت" اجرایی شد؛ البته در این میان سازمان نظام وظیفه که متولی دوره ای سربازی از نیروهای کل مسلح است سعی کرده است طی یک سال گذشته هیچگاه از کلمه "خرید" سربازی در اطلاعیه های خود استفاده نکند، اما آنچیزی که مشخص است هزینه های یک سرباز به قدری بالا است که دولت علاقه ای برای تامین هزینه ها ندارد.

اواخر دی ماه بود که در بند ب تبصره 11 لایحه بودجه 95 آمده بود؛ به دولت اجازه داده می‌شود تا کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را که بیش از 5 سال غیبت دارند، با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت معاف کند.

در ادامه این بند عنوان شده: تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیت‌های مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور در ردیف 150128 واریز و تا سقف 30 هزار میلیارد ریال در قالب ردیف 530000-132 به صورت مساوی به ردیف‌های ذی‌ربط تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور هزینه می‌شود.

جالب اینجا است که همان زمان نیز این مسئله با واکنش تند نظام وظیفه همراه شد؛ جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، در واکنش به این طرح آن را تبعیض‌آمیز و در راستای صدمه‌زدن به توان رزمی و دفاعی کشور دانست و گفت: به هیچ‌وجه قادر به اجرای آن نخواهیم بود.

کمالی اظهار داشت: طرح مذکور به هیچ‌وجه مورد هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح نبوده و این ستاد قبلا نظر صریح خود را در این خصوص به دولت اعلام کرده بود.

رفت آمدهای اخیر بین دولت و ستادکل با توجه به وضعیت درآمدزایی کشور به نظر می رسد وارد فضای تازه ای شده است؛ از طرفی دولت با استدلال این مسئله که سربازی با شرایط حاضر چیزی به جزء هزینه اضافی بر دوش دولت ندارد، علاقه ای به تامین بودجه پادگان ها ندارد و از طرفی نیز ستادکل نیز علاقه ندارد دو سال نیروی کار «رایگان» را حتی با هزینه ضربه زدن به زندگی یک جوان و خانواده‌ها از دست دهد.

این مسئله آنقدر برای نظام وظیفه مهم است که این سازمان در جریان وعده های انتخاباتی داوطلبین انتخابات مجلس با صدور موضعی از نامزدها خواستار عدم ورود به مسئله سربازی جوانان شده بود: " با توجه به اینکه سربازی به توان رزمی نیروهای مسلح و بنیه دفاعی کشور ارتباط دارد، قطعا تصمیم‌گیری در مورد آن از سوی ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌شود. از سوی دیگر با توجه به اینکه سربازی با موضوع امنیت و بنیه دفاعی کشور در ارتباط است، بنابراین نمی‌توان به این موضوع به عنوان یک مساله احساسی و در یک فضای تبلیغاتی و انتخاباتی نگاه کرده و اظهار نظر کرد. بنابراین تاکید ما به نامزدهای محترم مجلس شورای اسلامی این است که به حوزه سربازی ورود نکنند و با دادن برخی از وعده‌هایی که اجرایی نبوده یا احتمال آن ضعیف است برای جوانان و مشمولان مشکل ایجاد نکنند."

سربازی

البته این مسئله تنها یک روی ماجرا نیست؛ اوایل مهرماه امسال بود که حمید صدر‌السادات رئیس سازمان وظیفه عمومی در نشستی در باشگاه خبرنگاران در بخشی از اظهارات خود با اشاره به طرح جریمه غیبت سربازی، گفت: تاکنون ۲۳ هزار میلیارد ریال واریزی از طریق پرداخت جرایم غیبت سربازی داشتیم که تمامی این واریزی‌ها به حساب خزانه دولت واریز شد.

از سوی دیگر طی ماه های اخیر همواره این سازمان از تمدید پرداخت جریمه توسط مشمولان غایب خبر میدهد؛ جالب اینجا است که در طی این «فراخوان» جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا از ثبت نام نزدیک به 288 هزار نفر خبر میدهد و می گوید:  پیش بینی می شود نزدیک به 16 هزار نفر نیز طی روزهای آینده ثبت نام کنند.

به هر حال با این توجه به این مسئله و نارضایتی های جوانان و خانواده ها از روند فعلی سربازی به نظر می رسد، متولیان دیر یا زود باید تصمیمی جدی و عملیاتی درباره وضعیت فعلی سربازی اندیشه کنند؛ بالارفتن سن فارغ التحصیلان به دلیل افزایش مقاطع تحصیلات تکمیلی، نبودن هیچ برنامه برای سربازان در پادگان ها، بالارفتن هزینه ها و... از جمله دلایلی است که پیشبینی می شود قوانین خدمت سربازی دیر یا زود دچار تغییراتی خواهد شد. بطوری که رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته دانشجویان بر پیگیری این معضل تاکید داشتند؛ ایشان در آن دیدار فرمودند: راه حل مشکل سربازی برای ازدواج جوانان، کوتاه‌کردن مدت‌زمان آن نیست و باید شیوه‌های دیگری به کار گرفته شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دروغ عجیب سنتکام درباره تنگه هرمز
بحرین دوباره جایگاه هفتم را از ایران گرفت
قالیباف: شهید نصرالله، مقاومت را به یک دکترین بازدارنده تبدیل کرد
برگزاری همایش روز سرباز و آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه پدافند هوایی
دیدار وزرای خارجه آمریکا و عربستان
نیروهای مسلح ایران و رزمندگان مقاومت پاسخ ویرانگری به هر تهدید می‌دهند
اجتماع دانشجویان مشهد همراه با اهتزاز پرچم
نامه رهبر انقلاب به برادرشان سیدمصطفی در سال ۱۳۶۵
بقایی: حضور عراقچی در نیویورک تمدید نشده است
قلعه‌نویی: بازی متفاوتی برابر روسیه انجام می‌دهیم/ دنبال نتیجه نیستیم
طارمی: فهمیدیم بازی سختی با روسیه داریم
عبور ۱۹۸ کشتی از تنگه باب المندب طی ۵ روز
آغاز ثبت نام آزمون پروانه کارشناسی رسمی دادگستری مرکز وکلای قوه قضائیه
بیانیه یحیی سریع درباره تجاوز عربستان به یمن
ساترا عضو رسمی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا شد
خبرگزاری رسمی عراق: پروازها میان نجف و ایران ازسرگرفته شد
سایپا صدرنشین ماند
نامه رهبر شهید انقلاب به فرزندشان سیدمصطفی در هنگام حضور وی در جبهه‌ها
دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه مالی در نیویورک
ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد
دیدار رئیس گروه ریش‌سفیدان بین‌المللی با وزیر امور خارجه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top